Omgaan met verlies

Hoe lang duurt het nog? Is het normaal wat ik voel?  Waar ben ik in dit proces? Wat vertel ik de kinderen?

 

Verlies is er in vele vormen. Meestal denken we bij verlies aan het verlies van een dierbare. Maar verlies is er ook als het gaat om gezondheid, scheiding, verlies van baan, toekomstperspectief of verlies van controle of balans. Verlies en rouw hebben een grote invloed op jezelf en op je omgeving.  De rouw die je voelt, hoe moeilijk ook, is op zichzelf een gezonde reactie op het verlies. Het zegt je dat je iets of iemand bent verloren die van betekenis is geweest in je leven. 

 

Om welk verlies het ook gaat, ieder verlies is uniek. Zo uniek als je eigen leven. Het gaat met ups en downs en is afhankelijk van vroegere ervaringen, familie, vrienden, je overtuigingen over jezelf en de wereld om je heen. Rouw kunnen we zien als een noodzakelijk aanpassingsproces aan een nieuwe realiteit. We kunnen in de omgang met verlies wel patronen herkennen die houvast kunnen bieden.

 

Bij verlies hebben we troost van nabije anderen nodig. Ze helpen ons de draad van het leven weer op te pakken en om opnieuw betekenis te vinden. Soms is dat moeilijk, stuit je op onbegrip, ervaar je hindernissen, wil je een luisterend oor of heb je het gevoel dat je vastloopt. Als rouw- en verliestherapeut ondersteun ik je hierin graag want omgaan met verlies kun je leren.

 

In mijn praktijk creëer ik een veilige, warme sfeer waarin ik met hart en ziel naar je luister en  je volg. Waar we tot inzichten kunnen komen, waar ik je praktische handvatten geef en waar we het verlies verweven in het verhaal van jouw leven. De nadruk ligt hierbij niet op loslaten maar op opnieuw verbinden. Ik focus me op hoe het voor jou voelt. Door mijn sterk ontwikkelde intuïtie ben ik in staat om in korte tijd in contact te komen met wat er bij jou speelt.

 

Omdat ik het belangrijk vind om goed bij je aan te sluiten, werk ik niet volgens vastgelegde procedures. Ik wandel als gids mee op het pad waarop jij je bevindt.

 

Werkwijze

In het kennismakingsgesprek bespreken we je wensen rondom de begeleiding bij het verlies. We bepalen samen of ik je hierin kan ondersteunen. Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat er een klik tussen ons is.

 

Gemiddeld spreken we tussen de 5 en 10 keer af. Maar je bent ook van harte welkom voor een eenmalig gesprek. Hoe vaak je wilt komen, bepaal je namelijk zelf. Samen gaan we aan de slag in mijn praktijk in Delden. 

 

Investering in jezelf

  • Kennismakingsgesprek van 30 minuten is GRATIS
  • Individuele vervolggesprekken zijn € 125,00 per gesprek (particulier tarief)

 

Veronique Janssens-Eijkelkamp

Delden

06 316 835 16

info@veroniquejanssens.nl

KvK - 72984481

BTW - NL001650831B84